Щур купон на Джаз феста в Кърджали, фенове на музиката на крак пред талантите

      В щур купон прерасна Джаз феста „Долината на Орфей”, който се проведе вчера в клуб GarsON в Кърджали. Публиката изпрати с бурни овации и на крака талантливи музиканти дошли от различни страни, както и местните инструменталисти. Млади и стари кърджалийци не пропуснаха да танцуват под ритмите на виртуозни изпълнения.

      Вчера в Кърджали се състоя 11 издание на фестивала,прекъснат за кратко от пандемията. Проливният дъжд не попречи в джаз клуб GarsON да  се стекът фенове на изисканата музика за ценители.

     Организаторите подчертаха ,че джазът е манталитет,начин на изразяване,начин на живот.Те предоставиха прохлада,хубава храна и неподправена джаз музика.

      Музикалният празник откри акустичното дуо Деля Харалампиева и Стефан Филипов. Те поднесоха букет от бразилски джаз и ритъма на Bosa Nova.

     В света на суинга ни потопиха Стомп Съсайъти Интернешенъл. Суинг формацията е събрала млади музиканти от цял свят: саксофониста Александър Мернсиен от Франция,пианистът Джак Хъджис от Великобритания;китариста Борислав Илиев,контрабасистът Даниеле Феббо от Италия,барабаниста Борислав Петров ,както и великолепния вокал Велека Цанкова,която гостува на Кърджали за втори път.

      Финалът бе на познатите ни кърджалийци от КЕФ бенд-Мими,Жоро,Иво  и Дичо.Те наелектризираха публиката с кавъри на известни поп и рок изпълнители.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини