Stratovarius – за първи път и с нов албум в София!

Една от най-успешните финландски метъл банди Stratovarius, пристига за първи път в у нас, за да представи най-новият си албум “Polaris”.

Това съобщават организаторите от LOUD CONCERTS/ЛАУД КОНСЕРТС/, по чиято покана групата пристига в София. Освен най-новите парчета, които според вокалиста Timo Kotipelto са “позитивни и изпълнени с енергия”, бандата ще изпълни и по нещо от албумите “Twilight Symphony” и “Dreamspace.” Това пък добавя барабаниста Jörg Michael в интервю по повод турнето на бандата, което тече в момента.

През последните дни то премина през Мексико, Аржентина, Чили и Бразилия, а в Япония групата зарадва хилядите си фенове с цели три, супер успешни концерта. Jörg Michael разказва, че новият албум е измислен и записан при пълно усоматение на цялата банда още в края на миналата година, въпреки , че се появи на пазара в края на м.май 2009г. За целта, музикантите “дружно” се изнесли в малка селска къщичка, далеч от всички и от всичко и при пълен релакс, смях и свобода се родили песните от “Polaris”.

Това е и първият им албум , след напускането на китариста Timo Tolkki, който до този момент се явява основен текстописец и композитор в групата. Този път всички заедно са се справили с тази задача, а резултата вече е на лице.  Освен с издаването на новия албум, българските метъли най-после ще бъдат зарадвани с гостуването на любимата си група.

В момента Stratovarius са в състав: Timo Kotipelto /вокали/, Matias Kupiainen /китара/, Lauri Porra /бас/ и Jörg Michael /ударни/, Jens Johansson /кийборд/.

Концертът им в София ще бъде на 24-ти януари 2010г. в зала “Христо Ботев” от 20.00ч. Само в мержата на Ticketstream.bg все още могат да бъдат намерени  билети с промоционална цена 25 лв. В магазините на Office1Superstore, М-Тел, М-Свят и в Билетен център в НДК билетите са по 30 лв, а в деня на концерта ще са по 35 лв.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини