Стоянов убит заради имот, поръчителят - бивш съдия

Задържаха бивш съдия от Окръжния съд във Варна като поръчител на отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, президент на фирма „Гранити". МВР ще пусне заповед за международно издирване на втория поръчител, който вероятно е в чужбина, предаде Дарик.

Причината за отвличането и убийството на бизнесмена е спор за имот до село Две могили, Бургаско. Имотът на отвлечения е бил в съседство с имота на двамата поръчители - бившия съдия от Варна Галин Костов и бившия шеф на Агенцията за държавни вземания в Бургас Станислав Михайлов.

Двамата поръчват убийството на бизнесмена като отмъщение за имотни разправии.

Преките организатори на отвличането са Нено Атанасов от Варна и Стоян Колев, които бяха задържани по случая още лятото. От МВР допълниха, че часове след отвличането на Стоян Стоянов, той е бил отведен в Обзор, където е имал среща с поръчителите на престъплението. След като двете страни не се разбират, похитителите решават да убият бизнесмена. Това става около Дюлинския проход, на пътя Варна - Бургас. От полицията смятат, че физическият убиец на Стоянов е Манол Хаджиев, който това лято беше открит също убит във Варна.

Издирва се и втори човек, замесен в убийството. Цената, която двамата убийци е трябвало да получат, е по 30 хиляди евро.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини