Борисов: Доган стои зад мюсюлманската партия в Славяново. Преглед на националния печат

„Дума": Станишев спечели

Сергей Станишев категорично бе преизбран за лидер на БСП на 47-ия конгрес на партията вчера. Подкрепата си за него дадоха 455 делегати (59.79%) на върховния партиен форум от 761, пуснали действителни бюлетини при тайното гласуване. В битката за председателския пост този път влязоха четирима кандидати - Сергей Станишев, Татяна Дончева, Янаки Стоилов и Младен Червеняков.
Втора в резултата, но доста зад водача остана Татяна Дончева, за която гласуваха 129 души, или 16,95 на сто. С 13,01 процента трети бе Янаки Стоилов. Четвърти в оспорваната надпревара остана Младен Червеняков, който получи 10,25 на сто.

 

„24 Часа": Каракачанов бе преизбран за председател на ВМРО

Красимир Каракачанов бе преизбран за председател на ВМРО-БНД на Четвъртия извънреден конгрес. Той получи 382 гласа в своя подкрепа от делегатите.
За заместник-председател на организацията е предложен кметът на Банско Александър Краваров. Делегатите продължават обсъжданията по неговата кандидатура и предстои гласуването й.
По-рано днес 310 делегати от 12 области напуснаха конгреса.
Сред тях бе и единият от кандидатите за лидер на ВМРО - Славчо Атанасов. Той заяви, че конгресът е бил пълнен с нарушения.


„Сега": Борисов: Доган е единственият ми конкурент

Единственият ми конкурент е Ахмед Доган, обяви вчера пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. "Другите политици са слаби. Продължавам да го смятам за голям политик, който за жалост е деструктивен и коварен", допълни Борисов. Премиерът отрече да има някакви договорки с Доган да не го закача. Според него лидерът на ДПС нарочно пускал през БСП такива слухове. Борисов каза също, че зад историята с регистрацията на мюсюлманската партия и паметника на незнайния воин в село Славяново стои Доган, а целта е да се провери как ще реагира ГЕРБ.

„Стандарт": Бирник и съдия го очистиха

Висш държавен чиновник и съдия-изпълнител стоят зад убийството на бизнесмена Стоян Стоянов. Бившият шеф на държавните бирници Станислав Михайлов и съучастникът му Галин Костов са поръчали екзекуцията на бургазлията. Това разкри вчера МВР шефът Цветан Цветанов. Година и половина полицията се опитваше да разплете мистерията около изчезването на шефа на "Гранити". Оказа се, че той бил ликвидиран заради 2 дка земя край Бургас. Стоянов пожелал да ги купи, но Михайлов и Костов му поискали цяло състояние. Започнала размяна на заплахи. Накрая бирникът и съдията наели банда, която да го отвлече и убие. Похитителите обаче се уплашили и наели трети килър. Той изпълнил мократа поръчка, но не получил обещаните 30 000 евро и заплашил поръчителите. Тогава те наели известния сериен убиец Момата, който премахнал килъра.

„Новинар": Заемите от граждани влизат в данъчната декларация

От следващата година заемите между физически лица на стойност над 5000 лв. задължително трябва да бъдат вписани в годишната данъчна декларация, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Причина за това е масовата практика, при която при ревизии от данъчни служители на граждани произходът на доходите да се обяснява със заеми от физически лица, като по този начин се избягва плащането на данъци, обясниха от агенцията. Промяната в закона за данъците върху доходите на физическите лица предстои да бъде разгледана от депутатите през тази седмица. Новото изискване обаче не задължава гражданите да декларират банковите си кредити.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини