Къде да посрещнем Нова година

Прага - Карловският мост

Къде да отидем за новогодишните празнични дни? Макар и едва октомври, този въпрос вече си задават много хора. Преди да настъпи всеобщата суматоха е полезно да помислим как бихме искали да отпразнуваме края на годината. 

Предлагаме ви няколко варианта:

Нова година в Прага: Прага е чудесен град за тези от вас, които не искат да си стоят у дома в новогодишната нощ. От ресторантите хората излизат на улицата и започват да пускат фойерверки. Феерията, която изпълва небосвода, е тържествена и вълшебна. Същевременно се чува глъчката на веселящите се по Карловския мост. Идващи от там хора ще ви посрещнат с празничните думи "Счастни нови рок!" (Честита нова година!).

Нова година във Финландия: Лапландия, как магнетично звучи, нали? Поне веднъж в живота си трябва да си позволите такова пътешествие – да прекарате времето си, пързаляйки се на кънки или в шейна, движена от кучета или елени. Стъпите ли на тази земя, ще имате възможността да наблюдавате северното сияние и да го запачетате в съзнанието си, за да го предаде на своите близки и познати, когато се върнете у дома. Толкова уникално красиво е! 

Нова година в Истамбул: Град, твърде достъпен за нас. Можете да отидете със самолет, винаги ще намерите билети. А в хотелите – места. 

Истамбул е гигандски град – суетен, с дъх на море и подправки от цял свят. Той е буквално обсипан с минарета, мостове, горещ ябълков чай...

Нова година в Швейцария:
  Предлагаме ви планините Ле Диарбляре и Вилар – два курорта с уникални склонове за спускане със ски или сноуборд. Покрай този вид спорт можете да практикувате и други – каране на кънки, кърлинг, езда, параглайдиг и т.н.

Може да се каже, че в Ле Диабляре има три основни зони за каране на ски: Виларом, Глясиер 3000 и Изенау. От 2000 г. на Глясиер 3000 се провеждат шампионати по ски. Планинските склонове могат да ви издигнат до 3000 метра височина. От тази надморска височина можете да съзрете друг знаменит швейцарски курорт – Гштад. Ледникът позволява да се карат ски дори и през лятото. 

Нова година в Египет:
 Нагоре по Нил. Някой може да ви каже, че пътуване до Египет е в известна степен банално, но малко са местата, където можете да си отпочинете и сгреете насред декември, похапвайки пресни морски продукти. Освен това, както сигурно подозирате, тази Нова година ще бъде необичайна за вас – истинско лято на фона на снежните преспи у дома. Египет е мястото, където можете да усетите от първа ръка удивителното съчетание между удобно пътешествие, истинския покой на зелената долина на Нил и великолепието на историческите паметници.  Освен това паметниците на древногръцката архитектура са разположени предимно между Луксор и Асуан, което на практика означава, че на който и да е круиз да се качите, ще можете да се докоснете до някой от тях. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини