Широка лъка празнува три дни Голяма Богородица

Празникът Успение на Пресвета Богородица е един от най-големите в Широка лъка. Селото по традиция го чества и в предните дни, когато се почитат и войните от Широка лъка, дали живота си за свободата на Отечеството. За тази година е предвидена празнична фолклорна програма в събота от 21 часа, в която ще се включи фолклорна група от НЧ "Светлина" от с. Момчиловци.
В неделя - 14 август ще има Архиерейска празнична вечерня в църквата "Успение Богородично". От 21 часа на площада в центъра на Широка лъка ще има тържествена заря-проверка с участието на военослужещи от 101-ви Алпийски полк. Заради мероприятието движението през Широка лъка по главния път Смолян-Девин ще бъде спряно за половин час от 21 до 21.30 часа.
На 15 август в 8 сутринта започва празничното богослужение за храмовия празник на църквата "Успение на Пресвета Богородица", след което ще има и благословена трапеза.
От 12.30 часа в центъра на селото ще има народно веселие с Нина Иванова и "Карлък бенд".
Храмовият празник, който същевременно е и празник на Широка лъка се организира от Община Смолян, кметство Широка лъка, църковно настоятелство при храм "Успение на Пресвета Богородица" и НЧ "Екзарх Стефан-1872" - с. Широка лъка.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини