Жълт код за значителни валежи и гръмотевици в неделя

За 14 август 2022 г. НИМХ издава жълт код за значителни валежи в 15 области от страната. За област Смолян кодът също е жълт. Според прогнозата ще има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакваните количества ще са до 30 - 35 mm. Утрото в Смолян е облачно, температурата е 14 градуса. През деня максималната температура ще достигне 20 градуса.

Днес над Западна България, а около и след обяд и над останалата част от страната, ще има значителна облачност. На много места ще има валежи, в западните и централните райони значителни по количество. Ще има и гръмотевици. Вятърът в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в Горнотракийската низина и Източна България до 30°-32°, в София около 23°.

Над планините от Западна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд и над масивите на изток ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевична дейност. Очакват се значителни количества. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, в Източна България от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, 2000 метра - около 11°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини