Украинската армия обстрелва Антоновския мост в Херсон и изглежда го е прекъснала

Украинската армия за пореден път обстрелва днес Антоновския мост на изток от град Херсон и изглежда е успяла да го разруши. Той е едно от трите ключови съоръжения през река Днепър в тази част от окупираната Южна Украйна.

След предишните няколко попадения се появиха съобщения, че руската армия изтегля отвъд реката командни и други части, за да не се окажат откъснати от нормално снабдяване и комуникации около 25 хиляди военни.

Според ТАСС днес са пострадали не по-малко от 15 души, като по моста било стреляно с американските системи за залпов огън HIMARS.

От украинска страна потвърждение има от армията и от съветник на областната администрация.

По непотвърдена информация в момента на удара по моста се е придвижвала колона с 9 камиона КАМАЗ, вероятно натоварени с боеприпаси. Взривовете и дим от пламъците на моста се виждаха днес по обед от километри. В социалните мрежи има твърдения, че мостът е прекъснат на две части и не може да се използва, а възстановяването му няма да е лесно.

Усилията на Украйна да превърне това съоръжение в "окончателно негодно за преминаване" се увеличиха в средата на август.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини