Първо в Езиковата гимназия откриха новата учебна година

    Първо в Езиковата гимназия „Хр.Ботев“ откриха новата учебна година в областта. Националният трибагреник бе вдигнат от гвардейци точно в 8,30 ч.сутринта.

    Общо 799 ученици ще се обучават през новата учебна година в елитното школо. 157 осмокласници прекрачиха днес прага на Езиковата гимназия за първи път.

    На тържеството в гимназията гости бяха секретаря на Община Кърджали Сабахатин Риза и председателката на Обществения съвет на училището Антония Трингова. Присъстваха и чуждестранни доброволци, които ще обучават гимназистите по английски и немски език.

    Прозвучаха Ботевия марш и химна на училището, написан специално за вековния му юбилей.

    В словото си директорката на Езиковата гимназия Даниела Павлова призова учители и ученици да издигнат училището на пиедестала на славата. Благодари на осмокласниците и техните родители ,че са избрали гимназията за трамплин в образованието. Призова учениците да бъдат дръзки и упорити.Отбеляза,че учителите трябва да бъдат опора на своите възпитаници.

    Сабахатин Риза прочете поздравителен адрес от кмета на общината д-р инж.Хасан Азис. Грдоначалникът посочи,че първият учебен ден е ден, който посрещаме с вълнение и трепет. Първият учебен звънец бележи следващо стъпало към знанието и успеха. Той изрази респект към преподавателите в Езиковата гимназия.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини