Отпускат близо 3 милиона лева за водопровод в Настан

С решение на Министерски съвет Община Девин ще получи 2 792489 лв. за изграждане, реконструкция и рехабилитация на външна и вътрешна водоснабдителна система и съоръжения в кв. Настан. С отпуснатите средства ще е възможна реализацията на половината от проекта предвиден за ремонта на ВиК съоръженията в квартала.
„Проекта има разрешително за строеж и предстои обявяване на обществена поръчка за извършване на строително-монтажните дейности по него“, уточни градоначалникът Здравко Иванов.
Предстои сключването на споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Ще се търси и финансиране за пълното реализиране на проекта в Настан.
„На този етап правим всичко по силите си за разрешаване на наболелите проблеми на територията на цялата община. Предстои да обявим редица поръчки за проектиране на общински пътища и водопроводи“, добави още кметът на Девин.
Припомня ме ви, че Община Девин има и внесени общо седем проекта в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са на стойност над 30 млн.лв. 
 
През юли миналата година жителите на девинския квартал "Настан" излязоха на протест заради лошото качество на водата .Представители на Инициативния комитет „Бъдеще за "Настан“ протестираха пред Областната администрация в Смолян. Тогава протестиращите издигнаха плакати с надписи „54 години дискриминация стигат“, „Освен корпорации има и народ“, „Бъдеще за "Настан" с чиста питейна вода“. Донесоха и подписка подкрепена от над 500 души от квартала.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини