Руски спецове атакуват наша сграда в Москва

Рано тази сутрин в жилищната част в българския Промишлено-търговски център в Москва са нахлули въоръжени лица с маски, вероятно от руските специални служби.

Според първоначална информация милиционерите са се държали грубо със присъстващите, без да дават обяснения, съобщава БНР.

Към центъра пътува българският консул в Москва, за да разясни случая.

Посолството ни има готовност да изпрати нота до руското външно министерство, защото навлизането на територията на центъра на руските служби става в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Според нея в сгради с дипломатически статут представители на властта на съответната приемаща страна могат да влизат само с разрешение на посланика.

В момента представители на министерството провеждат среща с ръководство на българския център в Москва.

Припомняме, малко преди края на мандата си ексминистър Петър Димитров издаде заповед да отпадне дипломатическия статут на вероятно най-големия български имот зад граница.

Междувременно Интерфакс съобщи, че в столицата се провежда мащабна операция срещу организирането на нелегален хазарт.

В информацията обаче не се посочват адресите, на които спецслужбите правят проверка и не може да бъде определено дали присъствието на милиционери в Българския център е част от тази операция или става въпрос за нещо друго.

До този момент са открити 6 големи и още няколко по-малки игрални заведения.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини