Резултатът от новия изблик на насилие в САЩ: Един убит, петима ранени!

Един убит и петима - ранени, е резултатът от новия изблик на насилие в Америка.

Часове след кръвопролитията във военната база в Тексас безразборна стрелба прати в болница няколко души.

Те бяха ранени при инцидент в офис на сграда в центъра на град Орландо, щата Флорида, съобщиха световните агенции, като се позовават на местни медии.

Полицията обкръжи сградата и евакуира намиращите се в нея. Органите на реда заловиха нападателя - 40-годишния Джейсън Родригес, уволнен преди две години от фирмата, помещаваща се на 16-ия етаж на 17 етажната офис сграда "Лиджън плейс". 

Мъжът твърди, че бил дотолкова затънал в дългове, че не можел да посети 8-годишния си син, който живее с майка си на около половин час растояние. След стрелбата нападателят успял да се измъкне от сградата, но полицията го открила в дома на майка му и той доброволно се предал. 

На въпрос на репортери защо е открил огън срещу бившите си колеги, Родригес отговори: "Защотото те ме оставиха да изгния". Родригес обвинява шефовете на компанията, че са го изгонили от работа без основателна причина преди две години и че не е получил обезщетението си за безработица, посочва пък БТА. 

Той заявил също, че дължи близо 90 000 долара, а като служител в заведение за сандвичи в метрото печели по-малко от 30 000 долара годишно. Петимата ранени са в стабилно състояние. Починалото лице не е идентифицирано.

Инцидентът блокира центъра на Орландо за около три часа. Произшествието стана ден след като военен психиатър застреля 13 души и рани 30 във военна база в щата Тексас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини