Броят на новите смъртни случаи на свински грип в света започва да намалява

Над 6 250 души по света са починали от грипа А(H1N1), но броят на новите смъртни случаи по света, причинени от новия грип, започва да намалява, предаде АФП, позовавайки се на данни на Световната здравна организацията. 

Броят на смъртните случаи на грипа А(H1N1) през миналата седмица се е увеличил със 179 случая срещу 224 случая седмица по-рано. 

Грипът е регистриран в 206 страни или територии по света, добавя СЗО в свое изявление. 

От Организацията казаха, че грипният сезон е показал признаци за достигането на своя пик в Северна Америка, но се интензифицира в по-голямата част от Европа, Централна и Източна Азия.

Пример за нормализиране на ситуацията е Русия.
 Учебните занимания в училищата ще се възобновят от понеделник под строгия контрол върху здравословното състояние на учениците, съобщи ръководителят на руската Федерална служба за надзор в сферата на защитата правата на потребителите и благополучието на хората (Роспотребнадзор) Генадий Онишченко, цитиран отИнтерфакс.

"Тенденцията към понижаване интензивността на заболеваемостта в Москва позволи да се вземе решение за възобновяването на занятията в московските училища. При това строго ще се спазва режимът за т.нар."сутрешен филтър", посочи той.

"И медици, и педагози ще следят здравословното състояние на децата”, посочи Онишченко, допълвайки, че учениците с температура и симптоми на простуда ще бъдат изпращани по домовете си.

За ситуацията с грипа и вирусните инфекции в Русия Генадий Онишченко посочи, че "тя е умерена и се намира под контрол".

За съжаление обаче в Полша бе регистриран първият смъртен случай на грипа А(H1N1) – в инфекциозна клиника в Гданск е починал мъж на 37 години, съобщава полското "Радио Гданск". 

По думите на лекаря Ежи Карпински, изследванията са потвърдили, че починалият е бил болен от грипа А(H1N1). Болният мъж е бил хоспитализиран в Гданск в четвъртък със силно възпаление на белите дробове. 

До момента в Полша са регистрирани 237 случая на грипа А(H1N1).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини