Руските банди печелят по 100 хил. долара на ден от подправен Tamiflu

Руските престъпни групировки заработват от 10 до 60 хиляди лири стерлинги /16 - 100 хиляди долара/ на денот онлайн продажбата на подправен препарат срещу свинския грип - Tamiflu, предаде КРОСС. 

За успешните продажби на препарата на "параноичните британци" съобщава Sky News като се позовава на информация от фирма Sophos. Според фирмата, занимаваща се с осигуряването на компютърна сигурност, хиляди мошеници в интернет предлагат подправен препарат против свински грип. Голяма част от тях се намират в Русия. Sophos е пресметнала, че основните потребители на таблетките Tamiflu са от САЩ, Германия, Великобритания, Катада и Франция.

Фирмата е констатирала, че в мошениците не само получават лесно парите, но и персоналните данни на желаещите да се спасят от свинския грип като номерата на банковите им карти. 

Tamiflu се произвежда официално от швейцарската корпорация Roche, на британците те се раздават безплатно от Националта здравна служба, но хората смятат, че няма да им стигнат и ги купуват по интернет.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини