Наводнения във Великобритания

В обхванатото от наводнения графство Камбрио днес цари транспортен хаос, съобщава ИТАР - ТАСС. За движение за затворени 25 шосета и 16 моста. Още 7 моста са били отвлечени от водната стихия. Но въпреки проблемите с предвиждането, хиляди жители на графството, все пак, са отишли на работа. Остават затворени 18 училища, предаде КРОСС. 

Около 60 човека, както и преди, не могат да се завърнат по домовете си и остават в създадения за времето, докато действа водната стихия, център завременно настаняване. Главният проблем сега е доставката на продоволствие за населените пунктове, които са отрязани от света. Наводненията в Камбрия са отнели живота минимум на двама човека, повече от хиляда къщи са били наводнени, 5 хиляди здания са останали без електрозахранване. 

Общата сума на нанесените щети на графството се оценяват на повече от 100 милиона лири стерлинги. Метеоролозите предупреждават, че 22 места в графството продължават да са заплашени от наводнения. Синоптиците прогнозират, че върху Камбрио в скоро време отново ще връхлетят нови порции силни дъждове, което, не би трябвало да доведе до ново повишаване на нивото на реките, тъй като те са достигнали максимума си. Заплахата от наводнение и в други части на Великобритания, в това число в 12 района на Англия, 6 в Шотландия и 4 в Уелс, все още остава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини