Леден ден - максималните температури ще останат под нулата

За 6.02.2023 г. е обявен жълт код за отрицателни дневни температури и силен вятър в цялата страна! За Смолян кодът също е жълт. Прогнозата е за леден ден - максималните температури ще останат под 0°. Минус 11 градуса е температурата в утрото на 6 февруари в Смолян. Утрото е облачно с умерен вятър. Предимно облачно ще остане през целия ден, максималната температура ще достигне едва минус 7 градуса.

Днес над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно, на места със слаби валежи сняг. В Западна България ще е без валежи, със значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България силен северен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София – около минус 3°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - около минус 15°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини