Разпродават коли и вещи на длъжници към НАП

Над 115 хиляди лева събраха публичните изпълнители от Националната агенция за приходите /НАП/ в Смолян след продажба на активи на длъжници през 2022 година, съобщиха от офиса на приходната администрация в града. Става дума за превозни средства и вещи, обявени за търг заради данъчни и осигурителни задължения на досегашните им собственици. С приходите от реализираните продажби, изцяло или частично се погасяват неплатените в срок данъчни и осигуровки. Събраните приходи са от проведени 162 търга с реализирани продажби през 2022 година.

Най-много около 93 хил. лева, са събрани от продажбата на моторни превозни средства. Публичните изпълнители са продали още машини и различни дребни движими вещи. Информация за предстоящите търгове през 2023 г. може да се получи отПортала за продажба на НАП.

От приходната агенция препоръчват на гражданите и фирмите да ползват е-услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код /ПИК/ или квалифициран електронен подпис /КЕП/, за да се информират дали имат задължения и какъв е актуалният им размер. В случаите на образувано изпълнително производство, клиентите, които изпитват финансови затруднения, могат да се обърнат към компетентния публичен изпълнител, за да обсъдят подходящи мерки за обезпечаване и заплащане на просрочените задължения.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини