Деца изработват мартенички в Младежкия център в Хасково

    Деца се включиха в ателие за изработване на мартенички в Младежкия център в Хасково. Инициативата е на Школата по етнография и история с ръководител Нели Арнаудова.

    Осигурени са материали – конци, топченца, мъниста, с които младите таланти да изработят мартенички.

    Ателието ще е днес и утре от 13 до 17 часа.

    Утре възпитаниците на Школата по етнография ще украсят в мартенска премяна пейката, която миналата година беше поставена от Община Хасково.

    Във връзка с 1 март е обявена инициативата „Украси дърво“. До момента са подадени 17 заявки от училища и детски градини, като срокът за записване е до 24 февруари, каза Нели Арнаудова. Украсяването на дърветата ще бъде на 28 февруари в центъра на Хасково. На 27 февруари с платове ще бъдат украсени металните пана с размери 3.20/2.00 метра, които бяха монтирани на подстъпа към монумента „Света Богородица“.

    Част от мартеничките, изработени в ателието, ще бъдат раздадени на предстоящото състезание, посветено на националния празник на България. То също е организирано от Школата по етнография и история. Ще се проведе на 3 март от 13 часа в голямата зала на Младежкия център. То традиционно е във формата на викторина. Ще участват 3 отбора от различни училища.

    Другите мартенички ще бъдат раздадени на 1 март в центъра на Хасково, включително и на обитатели в социални жилища в областния град.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини