Трагедия в Русия... 102-ма загинаха при пожар в град Перм!

Най-малко 102 души са загинали при експлозия и пожар в нощен клуб в руския град Перм.

Повече от 130 души са настанени в болница заради изгаряния и задушаване. Пожарът е бил причинен явно от фойерверки и предизвикал паника сред гостите на партито. По нареждане на премиера Путин в Перм пристигнаха няколко министри, а също така лекари и психолози.

По данни на областната администрация, са загинали 102 души, ранени - 130. Трагедията се е разиграла в полунощ местно време, на празник по случай 7-годишнината на клуба. Заведението е изгоряло почти изцяло: при обща площ на клуба от 500 кв.м., площта на пожара е обхванала 400 кв.м.

Следственият комитет на прокуратурата на РФ съобщи, че причината за инцидента не е терористичен акт, а пиротехника. По данни на регионалното управление на МИС, при използването на пиротехниката са били нарушени правилата за противопожарна безопасност. Значителен брой хора са загинали при блъсканицата при изхода на заведението.

Пострадалите имат главно изгаряния, натровени са с дим и други травми. По заповед на руския президент Дмитрий Медведев, министърът на извънредните ситуации Сергей Шойгу, оглавяващ правителствената комисия за разследване на причините за трагедията и оказване на помощ на пострадалите, а също така министрите на здравеопазването и вътрешните работи Татяна Голикова и Рашид Нургалиев са заминали за мястото на инцидента. Главният прокурор на РФ Юрий Чайка лично ще наблюдава разследването.

Опасенията за терористичен акт не се потвърдиха. "Не става дума за терористична атака", е заявил губернаторът на Пермска област Олег Чиркунов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини