Парламентарната група на РЗС престана да съществува

Парламентарната група на РЗС престана да съществува, след като председателят на парламента Цецка Цачева оповести от парламентарната трибуна, че численият й състав е под необходимия минимум от 10 депутати. 

Лидерът на РЗС Яне Янев обаче заяви, че парламентарната група на партията неформално ще продължи да съществува, като се преобразува в политическа група. Народните представители от РЗС, които от днес са независими депутати, са приели декларация, в която се казва, че ако занапред някой реши да напусне групата, той ще бъде задължен да напусне парламента, за да даде възможност на следващия от листата на РЗС да стане народен представител. 

От партията смятат, че Марио Тагарински е част от енергийната мафия на България. Той е станал инструмент за реализиране на общ интерес между среди от ГЕРБ, президента Георги Първанов и ДСБ. 

„Президентът и премиерът си стиснаха ръцете за осъществяване на общи енергийни проекти. Разбирателството Борисов-Първанов доведе до премахването на парламентарната група на РЗС. Голямата цел и договорката между Борисов и Първанов е аз да бъда отстранен като член на Консултативния съвет по национална сигурност при президента", каза още Янев. 

От РЗС са получили заплаха за това, че след Нова година определени медии ще бъдат заставени да спрат да отразяват дейността на партията, добави още Яне Янев.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини