Забравените! В смолянско село сами си кърпят дупките по пътищата с бетон

Изображение 1 от 2
    Жители на смолянското село Буката си организираха бригада и се заеха сами да си ремонтират улиците. Хората дори събрали пари, за да си купят нужните строителни материали. Бригадата от доброволци започна да пълни дупките още призори. Главният път до селото и самите улици в него са осеяни с огромни дупки. Местните казват, че са принудени да викат неволята. "Пълним си сами дупките, защото общината, кметството и който е отговорен за тая работа, въобще сме забравени от тях повече от 15 години. Затуй се налага ние. Събрали сме лични средства от селото, кой колкото има възможност е дал пари и с тия пари сме си купили бетон и ремонтираме пътя. От където има нужда до където стигне, не се знае до къде ще стигне, много дупки много нещо", казва дърводелецът Валери Рушанов. В  бригадата се включиха всички мъже в селото. Сред тях беше и 81-годишният Младен Рушанов .
    "Купуваме бетона, плащаме транспорт, едно друго, всичко ние си го правим", казва възрастният човек. Другите доброволци се жалват, че са забравени и оставени на произвола от община и държава. Разказват, че заради дупките си чупели колите. И по-добре било да дадат пари за бетон, отколкото всяка седмица за автосервиз. 
    Емин Гърбелов също участваше в запълването на дупките с машината си. Малкото багерче бе единствената техника, с която разполагаха доброволците. Емин лично работеше с нея. Сподели, че си е платил до горивото, за да помогне. От ремонт се нуждае и основния път до селото, но до него мъжете от Буката още не са стигнали. Не се знае и дали бетонът и парите ще стигнат.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини