Иван Милин-смолянчанинът, който от години чисти боклуците ни доброволно... и вижда обраслите ни души

Изображение 1 от 2

    Вместо да чака Общината, смолянчанин сам се зае да почисти обраслите с растителност площадки и стълби по алеята, водеща до Музея и Галерията в новия център на града. Акцията е дело на пенсионера Иван Милин. Бившият шеф на отдел "Кадастър" живее на новия център. Иван често минава по алеята, водеща до така наречения Културен комплекс. Прави му неприятно впечатление, че тя е обрасла с гъста растителност. Като в джунгла храстите са превзели главното стълбище. Тази гледка с всеки изминал ден все повече го дразнела и решил сам да ги изреже. Дни наред разчиства и събира растителността на огромна купчина. 
    "Това е един културен слой, който трябва да се разчисти, за да се види цивилизацията преди 35 години, ако е имало. Защото сега първо нямаме държавност, пълно безхаберие и купища въпроси, по които аз си разсъждавам докато режа и си калявам нервите", каза Милин. Пенсионерът допълни, че мнозина са го виждали да работи по алеята, но никой не му е помогнал. А боклуците и храстите се трупали.
    "За човек е важно да има очи за красивото и сърце за доброто. Това което казах до сега, като че ли съм без сърце, щото сякаш не виждам добро. Но бездушието е смазващо. И понеже говорим тука как е обрасло всичко имам пак един такъв израз на възрастни хора, то и аз вече не съм първа младост, щото след някой месец ще навърша 70. По-лошото е, че виждам, че душите на хората са обрасли", размишлява пенсионерът
    Иван Милин очаква от общината поне да приберат купчините растителност, която той е почистил.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини