Дянков натиска Мадона. Преглед на националния печат

„Труд": Пирати отвлякоха петима българи

Петима наши моряци ще посрещнат Нова година в плен, след като корабът им бе отвлечен от сомалийски пирати в Аденския залив в понеделник следобед.
Ивайло Русев, Стефан Атанасов, Николай Колев, Емил Дянков и Светозар Тенев са в състава на 26-членния екипаж на плаващия под британски флаг танкер "Сейнт Джеймс парк".
Пиратите не изстреляли и един куршум при превземането на кораба. Сега го карат към своя база.

 

„Стандарт": Дянков VS Мадона

Хора на вицепремиера Симеон Дянков взеха Мадона на мушка. Данъчните искат 10% от хонорара, който Кралицата получи за концерта си в София. Организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" не са платили дължимия налог за шоуто на Мадж през лятото. Sad, but thrue, както се пее в едно парче на "Металика", които също са под ножа на данъчните. Те се точат и за концерта на сър Елтън Джон на 6 юни. Нито една от 13-те български музикални фирми не е платила дължимите данъци за участието на чуждите звезди у нас, показват проверките на НАП. "На прасе съм, не знам за данъци.

„Дума": Искат €100 млн. за "Булгартабак"

Предстои бързо, прозрачно и компетентно приватизиране на "Булгартабак", заяви министър Трайчо Трайков след среща с премиера и със земеделския министър, на която се решаваше съдбата на холдинга. Базовата цена щяла да бъде деветцифрено число, някъде около 100 милиона евро, каза министърът. За раздържавяването щяло да бъде създаден съвет от министри, в който да влизат и вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Според министъра до средата на годината приватизацията трябва да бъде факт.

„24 Часа": Дянков прати пари на съда, но без премии

Ден след като над 500 магистрати и съдебни служители заведоха дело срещу финансовия министър Симеон Дянков заради орязаните си коледни премии, вчера той преведе парите.
Магистратите обаче няма да получат 13-а заплата, защото бюджетните сметки на държавните учреждения бяха нулирани още на 23 декември и до края на годината по тях не могат да се правят операции.
19-те млн. лв., които Дянков не преведе досега заради липса на пари в хазната, са постъпили в 9 ч сутринта по сметката на Висшия съдебен съвет в БНБ. В нея има общо 61 375 177 лв., които ще останат неизползвани и ще бъдат прехвърлени в бюджета за следващата година.

24 Часа": Плащат на 4800 джипита. Обаче догодина

Здравната каса преведе вчера 30 млн. лв. директно на болниците в страната, а не чрез регионалните си офиси, за да пристигнат парите по-бързо. Те трябва да са в сметките днес до обяд, обясниха от ведомството.
Сумата покрива само частично това, което болниците са изработили за ноември, и е по-малко от половината от дължимото.
Лекарите от доболничната помощ пък ще чакат до януари за заплати.
От НЗОК не пожелаха да коментират дефицита. Въпросът трябвало да бъде зададен на финансовото министерство.

„Дума": Културиста и Хамстера обжалваха, остават в ареста

Прокопи Прокопиев-Културиста и Антон Петров-Хамстера остават в ареста, реши вчера Софийският апелативен съд. Магистратите потвърдиха мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на двамата на 19 декември. Тогава съдът прие, че обвиняемите са съпричастни към престъплението, за което сa обвинени, и има опасност да извършат ново престъпление. Повече от два часа продължи закритото заседание на САС. Решението не подлежи на обжалване.
В нощта на 16 срещу 17 декември Прокопи Прокопиев-Културиста, Антон Петров-Хамстера, Ивайло Евтимов-Йожи, Любомир Симеонов-Гребеца и Данаил Димитров-Релето бяха задържани в операция "Наглите". Всички бяха обвинени, че са съпричастни към отвличанията през последните две години.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини