Полиция окупира Самоков

Засилено полицейско присъствие има в Самоков от тази нощ - полицаи и голям брой полицейски автомобили на най-малко на 3– 4 места в града.

Патрули има, както по входовете на града и в крайните квартали, така и в центъра, съобщи "Фокус".

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че това са част от мерките, предприети от силите на Министерството на вътрешните работи за намаляване на напрежението, свързано с инцидентите през последните седмици.

В Самоков има полицейски постове и се проверяват автомобили на влизане и излизане от града. Ще бъдат проверявани и заведения за развлечение като ще се обърне внимание на спазването на законовите разпоредби за недопускане на малолетни, ограничаване на продажбата на алкохол на лица под 18 години, носене на оръжие, наркотици и др.

По думите на министър Цветанов – полицията е предприела мерки, във връзка с инцидентите, станали в Самоков напоследък. Последният случай беше от 25 декември през нощта, когато след скандал в дискотека, група роми предизвикаха сбиване, при което пострадаха леко и трима служители на МВР. По случая бяха задържани седем души – участници в скандала за 24 часа, като по-късно с прокурорско разпореждане мярката им за задържане бе удължена на 72 часа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини