Засилен контрол по пътищата от КАТ и от ДАИ

През празничните дни ще има засилен контрол на пътя, като от КАТ, така и от ДАИ. Дежурни екипи в цялата страна ще следят предимно автобусите и такситата.

„Пътна полиция“ предприема мерки за облекчаване на движението по празниците, съобщиха от пресцентъра на МВР. В дните с най-натоварен трафик е предвидено засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в пътните участъци с интензивно движение.

Горещият телефон 0700 130 20 е денонощно на разположение на гражданите за информация относно състоянието на пътищата в страната. Той е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. На този телефон всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на републиканската пътна мрежа. В Ситуационния център на агенцията работи и изграденият пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по пътя.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областните пътни управления имат за задача да спират движението, там където е необходимо, докато бъде разчистен съответният участък. Това се прави за да се осигури на почистващите машини достъп до затрупаните райони. АПИ призовава водачите на автомобили да изпълняват стриктно указанията и нарежданията на КАТ.

По време на дните с по-натоварено движение отново ще се въведе временна организация на движение по път I-1 София – Перник, в участъка София – Владая – Драгичево. Ще бъдат осигурени две ленти на движение в по-натовареното направление. Участъкът ще бъде сигнализиран. На 30 декември - от 11.00 до 22.30 часа в посока София – Перник. На 03 януари от 10.00 до 22.30 часа в посока Перник – София.

Затворени за движение проходите – Троян – Кърнаре, Етрополе – Златица, Твърдица –Елена, Върбишки. Има опасност от падащи камъни в Искърското и Кресненското дефиле, по пътя Батак – Доспат, Асеновград – Смолян, Девин – Кричим – Стамболийски, Белица – Загражден. Всички участъци са сигнализирани със съответните пътни знаци.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини