Мелемов: " И в предизборни битки трябва да има граници. Никога не съм коментирал в личен аспект опоненти, няма и да го направя

За четвърти кметски мандат ще се бори настоящият управник на Смолян -Николай Мелемов. Неговата кандидатура бе единствената, предложена от структурите на ГЕРБ-Смолян. Той  получи единодушно одобрение от всичките си съпартийци в началото на седмицата.

"Много е ангажиращо и отговорно", каза пред еТВ, кметът Мелемов. На въпрос усеща ли да е започнала вече предизборната битка той отговори, че е стартирала. Изказа разочарование,че от бъдещи опоненти започват да се разпространяват  твъдения, които изобщо не стъпали на каквато и да е истина. Наред с това виждал коментари и обиди на личностна основа.

"Не е хубаво, грозно е с лични неща да се нападаме.Но аз няма да го направя. Никога не съм го правил, до сега не съм коментирал опонент.Трябва да има коректност.Някви граници трябва да има.Аз съм 12-та година кмет,така че предизборната кампания за мен е това, което съм направил. Никога през тези години, през всички предизборни кампании, не съм си позволил да обидя някой или да коментирам личния му живот. Грозно е, хора които изобщо не ме познават да го правят", каза още Мелемов.  Той обясни, че  основното което няма да успее да довърши до края на мандата - е въвеждане на цялостен ред в организацията на движение в града. По думите му опитвали се да го направят поетапно, за да не е шоково за смолянчани. 

„Има улици, които трябва да станат еднопосочни.Още сини зони,там където може още паркинги да се направят. Лошото, е е няма много такива места, но сме измислили варианти", каза още градоначалникът. СмолянБгвести му напомня, че според смолянчани неразрешени до днес са проблемите с бездомните кучета и боклука. 

"Ние изградихме амбулатория. Събираме там бездомните, кастрираме ги , обезпаразитяваме ги. Законът обаче ни задължава отново след това да ги върнем на улицата. Оставяме в приюта доказано агресивните. Проблемът е в цялата страна, никоя община не може сама да се справи с този проблем. „Законът е , че  трудно може да бъде решен на 100 процентаТ.е вие не вярвате, че в един следващ мандат бихте решили  проблема с глутниците?Е,справяме се все пак.Намалели са, не са толкова много колкото бяха. И огромен приют да изградим,сто кучета да приберем, проблема няма да се реши. Цели микробуси с бездомни кучета се изсипват около града. Тези животни не се появяват от  нищото, някой ги изхвърля. Без помощ от хората не може да се справим. Трябва да се подават сигнали. Да ни казват кой и къде е изхвърлил животно, за да се приложи закона", каза още Мелемов. Що се касае за недоволството на смолянчани свързан с боклука в града, той отговори, че и да е имало пропуски винаги са реагиррали на всеки сигналал.

"Когато хората сигнализират за подобен проблем, било то и в социалните мрежи, винаги сме реагирали. Пращали сме да се почисти. Но трябва да има съвест. Трябва да се повиши културата. Поставихме в града контейнери за строителни отпадъци, които не се ползват. Вместо да ги извозят до тях, много смолянчани просто ги изсипват около кошовете. Трябва и тук да се подават сигнали. ..Еди кой си комшия си изхвърли дюшека край кошовете...,допълни още Мелемов. 

Все още не е ясно кои ще са основните опоненти на Мелемов за изборите през есента. Мълвата в Смолян спряга името на Областният управител Стефан Сабрутев, който щял да бъде подкрепен от Инициативен комитет. Смолянчани гадаят все още за името на кандидата от ПП-ДБ. Споделя се, че депутатът Михал Камбарев си е направил адресна регистрация в Смолян. Дали действието му е продиктувано от това,че кандидатите трябва да имат  такава за не по-малко от 6 месеца, може само да се гадае. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини