До десет нощи слагат край на режима на уличното осветление в Община Смолян

Започна поетапното включване след 00.00 часа на уличното осветление в Община Смолян. Това каза за СмолянБГвести кметът Николай Мелемов. В областният град от месеци вече се навдига недоволство заради мрака, в който града потъва след полунощ от година насам. От Инициативен комитет "За Устово" дори публично изразиха възмущението си от ситуацията.

"Изразяваме своето недоумение и притеснение от факта, че в квартал Устово, дори и по главните пътни и централни артерии, уличното осветление се спира в полунощ. В същото време цената на електроенергията драстично намаля, което не е причина да се прави икономия от осветлението. В разгара на лятото сме, кварталът е оживен до късните часове. Жителите стоят на прохлада в централната част и в парка, и е доста неприятно да ходят в пълна тъмнина по улиците, по които се скитат множество безстопанствени кучета.Липсата на улично осветление застрашава живота и здравето на жителите и гостите на квартала ни",споделиха от инициативният комитет.

СмолянБГвести също получи подобни въпроси от смолянчани, които зададохме на кметът Мелемов.

"От няколко нощи започнахме поетапно да спираме режима. Ще го премахнем изцяло до към десет нощи. Тогава приключва проекта по монтажа на енергоспестяващите осветителни тела. Лампите са модерни, но няма да вдигнат сметките за ток. Наложи се да го въведем този режим защото цената на електричеството беше скочила два пъти и нямаше как да плащаме такива огромни сметки", допълни още Мелемов. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини