Задържаха трима пияни шофьори, пловдивчанин закова дрегера на 2.61 промила

На 29.07.2023 г. в РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 31-годишен мъж от с. Триград, общ. Девин , за това, че на същата дата около 13:04 часа на път SML-1050 /с. Триград-с. Тешел/ с посока на движение от с. Триград към пещера "Дяволското гърло", до хижа "Триград", управлявал лекия си автомобил "Сеат Леон" след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.24 промила в издишвания въздух, установено с техническо средство. Дадена е кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 31.07.2023 г. в РУ-Девин са образувани две бързи производства срещу 41-годишен мъж от с. Марково, общ. Родопи, обл.Пловдив. Около 22:07 часа в гр. Доспат на ул."К. Ванчева" е извършена проверка на лек автомобил марка и модел „Ситроен Ксара-Пикасо", управляван от 41-годишният мъж. При тестване на водача с технически средства е установено, че същия е под въздействието на наркотично вещество – канабис и е употребил алкохол с концентрация в издишания въздух 1,61 пробила. Отказана е кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 30.07.2023 г. в РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 45-годишен мъж от гр.Пловдив, за това, че на същата дата около 16:05 ч. на път II-86, км. 74+100 /Пловдив- границата с Гърция/, в района между разклона за с.Забърдо и разклона за с.Богутево, управлявал лек автомобил марка и модел "Пежо Партнер" след употреба на алкохол с концентрация 2.61 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Отказана е кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини