Уличното осветление в Смолян отново работи през цялата тъмна част на денонощието

10 улици в Смолян ще бъдат изцяло ремонтирани до края на есента с общински средства, съобщи кметът Николай Мелемов.  „Ще положим асфалт на две улици, които никога не са имали, а останалите ще ги кърпим и ремонтираме“, каза Мелемов.
Най-проблемни и това лято остават множеството улици разкопани преди половин година по т.н. воден цикъл, сред тях е и една от най-оживените - "Гимназиална". Тя е единственият път, по който може да се стигне до гробищния парк в Райково. Мелемов увери, че тя ще бъде асфалтирана до септември.
Започват ремонти и по пътищата до селата в общината. С приоритет обаче щели да се ремонтират тези, в които има повече население.
Местната управа сложи край и на режима на уличното осветление. Преди повече от година двойните сметки за електричество принудиха Община Смолян да въведе мярката. От 1 август уличното осветление в Смолян отново е в режим на работа през цялата тъмна част на денонощието. "Проектът по подмяна на осветителите в града върви с добри темпове и се надяваме да приключи до няколко седмици", съобщи зам.-кметът Марин Захариев. След неговата реализация се очаква значително спестяване на ток, както и намаляване на разходите за подмяна на осветителните тела. Цената на електричеството се стабилизира и се очаква да продължи държавната подкрепа в тази посока. По този повод в края на миналата седмица кметът Николай Мелемов разпореди връщане на осветеността през цялата нощ. Благодарим на хората за проявеното разбиране за времето, в което имаше режим на уличното осветление, каза още Захариев. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини