Разкрита е тайната за гибелта на Гагарин

Daily Telegraph пише по една необичайна тема обстоятелствата около гибелта на първия космонавт Юрий Гагарин. В статия от кореспондента на вестника в Москва се разказва за завършилото неотдавна неофициално изследване, направено от бивши военни пилоти, начело с полковника в оставка Игор Кузнецов, предаде КРОСС.

Те са получили достъп до секретни документи и са направили извода, че Гагарин и неговият колега Владимир Серегин са загинали в резултат на поредица от случайности.

Известно е, че самолетът МИГ-15, на който двамата са извършвали тренировъчен полет, изведнъж е започнал да пропада и не е успял да излезе от него. Кузнецов смята, че това е станало от прибързаната реакция на пилота в разхерметизираната кабина, причинена от незакрит вентил.

За да се възстанови налягането в кабината, пилотите са взели решение за бързо ниско пикиране, но не отчели нивото на пренатоварване, нито физиологичното въздействие от бързото сменяне на налягането. Те са загубили съзнание и не са успели да вдигнат самолета.

Вестникът пише, че това слага край на многобройните теории за това, че Гагарин е загинал в резултат на заговор или заради грешка, направена в нетрезво състояние.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини