Смолянчани засипаха Николай Мелемов с въпроси във виртуално интервю

Днес (15.08.2023 г.) кметът на Община Смолян Николай Мелемов обяви в профила си във фейсбук,че ще отговаря на въпроси в продължение на един час. Смолянчани дори не изчакаха обявения часови диапазон. Буквално питанията валяха един след друг. От отговорите стана ясно, че детската площадка зад сградата на ЮЦДП-Смолян скоро ще добие нов облик. Ще бъде възстановен шадравана зад МБАЛ-Смолян , като на мястото ще бъде поставено и видеонаблюдение. Мелемов обеща да бъдат поставени кошове за боклук на много улици. Много хора се оплакаха, че контейнерите не достигат или не се чистят навреме.

На въпрос свързан с високата цена на водата в общината, той отговори: "Свиках през юни месец събрание, за да предложа бизнес план за намаляване на цената. Тогава областният управител Стефан Сабрутев гласува "въздържал се", а притежава най-голям процент във ВиК-асоциацията. През месец септември наново ще свикам събрание и се надявам този път да успеем с приемането на нов бизнес план, който да свали цената на водата."

Основните въпроси обаче бяха свързани със състоянието на улиците в Смолян и пътищата до селата. Хората недоволстваха и дори се гневяха, че управата 12 години не е успяла да отремонтира или асфалтира много от тях.

Ето и част от тях:

"Здравейте Г-н Мелемов искам да попитам кога ще се обърне внимание на селата пътища са дупка до дупка,кога ще се отпуснат ли някакви бройки работници, да се грижат за тия села.Навсякъде е обрасло.Станало е направо змиярници,няма кой да подържа нито пътища, нито улиците. Или ще се оправдаем , че няма 💸 ПАРИ за асфалт и работници.Моля, да се помисли по тези въпроси , защото все пак идат избори. Благодаря предварително!!!!!!!....."

"Днес казахте, че ще ремонтирате 10 улици, „Анастас Стайков” и „Христо Христов” ще бъдат реновирани до есента, обещавате да оправите пътищата до селата. Е, кога ще стане това? Като спечелите четвъртия мандат ли? А първите три за какво бяха? 12 години чакаме."

"Г-н Мелемов искам да поставя въпроса относно пътя( отсечката), която е до с. Белев дол и пътя в самото село.Едно от малкото села, което е към община Смолян в района. Всички останали са към община Баните и вече са асфалтирани. От години жителите чакат да бъде ремонтиран пътя."

"Защо тротоарите към Ритеил парка са перфектно поддържани,а в останалата част на града цяло лято не бяха почистени.Това не е ли толелиране на определени бизнеси за сметка на гражданите?"

Имаше и много въпроси свързани с разкопаните улици по т.н "Воден цикъл". На тях Мелемов отговори, че " Възложител на обекта е ВиК, не общината. От ВиК има избран инвеститорски и строителен надзор, който трябва да осъществява контрол при изпълнението. Моля, нека правим разлика. Това е важно." Той обеща на хората,че  където по "водния цикъл"  са останали довършителни работи, общината ще асфалтират.

От виртуалното интервю стана ясно, че няма свободни парцели за гробищния парк в Устово и е дилема как той ще се разшири. Мелемов отговори на въпроси свързани с бездомните кучета и проблема с боклука.Много от въпросите бяха приети като сигнали, на които Мелемов  обеща да реагира и да провери на място. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини