"Родопа" с домакинско реми срещу втория отбор на "Ботев"

"Родопа" (Смолян) изпусна у дома "Ботев" II (Пловдив), завършвайки 2:2 в среща от третия кръг от първенството на Трета лига – Югоизточна група.
Головете за домакините са дело на Теодор Стефанов (12′ и 52′), а за гостите точни бяха Никола Гелин (47′) и Емил Найденов (71′).
От щаба на "Родопа" имаха сериозни претенции към съдийството, при изравнителния гол за 2:2 и неотсъдена дузпа.
Двубоят започна много силно за "зелено-белите", като още в 5-та минута имаха възможност да открият резултата, след добра комбинация между Даниел Кутев и Михаел Кисьов. В 12-та минута капитанът Теодор Стефанов вдигна на крака феновете на "Родопа", след като отбеляза много красив гол с далечен удар и асистенция на Антон Белюков. Последваха още няколко добри положения изработени от възпитаниците на Кириякос Георгиу, като късметът не бе на страната на Белюков, Кисьов и Кутев.
Първият удар към вратата на "Родопа" от страна на гостите бе едва в 41-та минута, като преди това имаха няколко ъглови удара, но по никакъв начин не затрудниха стража Тодор Малинов
Вторите 45-минути футболистите на Даниел Коен изненадаха неприятно противника само 2 минути след подновяване на играта, изравнявайки чрез гол на Никола Гелин, който навлезе от ляво на Малинов, премина през няколко играча в зелено и вкара за 1:1.
Последва бърза атака за домакините, но отново не се стигна до попадение. В 52-та минута Теодор Стефанов се възползва от грешка на защитника Георги Кущинаров и отново с много красив гол изведе "Родопа" напред в резултата за 2:1. До 70-та минута домакините направиха отново няколко пропуска, като шанс нямаха отново Кисьов и Кутев, както и Радослав Узунов и Владимир Драмалиев. Последва една от повратните ситуации в срещата, когато топката напусна очертанията на терена, футболистите на "Родопа" спряха да играят, очаквайки отсъждането на тъч. Гостите продължиха да играят, страничният рефер Станимир Трифонов не вдигна флага, като и главният съдия Любомир Александров остана безмълвен. От това успяха да се възползват перфектно футболистите на „Ботев“II, които атакуваха и вкараха за 2:2 чрез Емил Найденов. Последва нов домакински натиск, при който отново имаше няколко положения, но до гол не се стигна. В 88-та минута Николай Тихомиров бе ударен от вратаря Мартин Панев, но не бе отсъдена дузпа.
"За пореден мач надиграхме тотално противника. Имахме отново над десет положения, които пропуснахме с лекота. Да, създаваме ги, стигаме до гола, но къде вратаря или
заради нашата неточност не се стига до гол. Това ни е проблемът и ни лиши от победата. Трябваше да вкараме, втори, трети, четвърти, пети гол и да решим мача рано-рано, имахме възможност, но не го направихме“, коментира старши треньорът на „Родопа“ Кириякос Георгиу след двубоя.
Относно спорната ситуация при 2:2, треньорът добави:
"Страничният съдия при тази ситуация беше до мен. Той не гледаше мача, той беше някъде другаде, беше заспал. Извини ми се многократно след това, осъзна си грешката.
Човекът не беше в мача".

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини