Пожари вилняха над Момчиловци и Левочево

- На 28.08.2023г., в 09:30 ч. е получено съобщение за пожар в сухи треви в
м. Падала, над с. Левочево, общ. Смолян. Предполагаемата причина за възникване на пожара е природно явление – мълния. Пожарът е ликвидиран от екип на РСПБЗН Смолян.

Тази сутрин на тел.112 е получен сигнал за възникнал пожар в горски масив в местността „Келева чука“, землище на с. Момчиловци. Пламъците са обхванали около 2 дка. Пожагосенето е осъществено от екип на РЗПБЗН-Смолян. Причината за произшествието е в процес на изясняване.

За бързото ликвидиране на пожарите и предотвратяване на огромни щети, кметът Николай Мелемов изпрати благодарствено писмо до огнеборците

"Сърдечно благодаря на служителите от РД ПБЗН –Смолян, горските служители, членовете на Ловно- рибарските дружини Райково и Момчиловци, като и на доброволците, които оказаха съдействие и помощ при потушаването на пожара, пламналв горски масив край село Левочево.
В топлия и сух неделен августовски ден подобен горски пожар може да бъде изключително опасен и неконтролируем, да доведе до големи опустошения и неприятности.
Благодарение на бързата и адекватна реакция на смолянските пожарникари и с безценната помощ на представители на Ловните дружинки в Райково и Момчиловци, на горските служители и доброволците, пожарът беше потушен без да бъдат нанесени сериозни щети и най-важното – без ранени или загинали хора.
Към всички Вас изразявам своята признателност и уважение за проявените самоотверженост, отговорност и висок професионализъм. Вие сте пример за това, че когато сме заедно – ръка за ръка, когато си помагаме като общност, резултатите са на лице и винаги положителни. Бъдете живи и здрави и съхранете чувствата за човечност, взаимопомощ и себеотдаденост.", се казва в благодарственото писмо 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини