От мрежата! Смолянчанин си мие колата на "Езерата", мръсотията и химията се излива в едно от езерата

Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, разгневи смолянчани. На него се вижда как мъж, оборудван с кофи си мие колата с вода от езерото в защитената местност "Смолянски езера". Човекът, който го снима му прави забележка и дори му предлага да му даде пари за автомивка. "Аз пари си имам бол, ама в Смолян днес, утре и вдругиден няма вода - затова тука съм дошъл. Аз от 20 години не съм идвал тук, ама сега ще вървя за Гърция, пък в Смолян няма вода",  отвръща смолянският шофьор и спокойно продължава да излива пенлива вода върху колата си, която е паркирана на крачки от езерото.

"Кое е по-важно - колата ти да е чиста или езерото? Останали са само три езера.  Затова е на такова дередже гората и природата, от такава мърлящина. Всичко сега се излива в езерото",  отвръща авторът на видеото. Смолянчанинът обаче упорито и спокойно продължава с миенето. "То 40 камъчета като минат водата ще се изчисти и пак ще е годна за пиене", заключава той.

"На двора я измий, на шосето е измий. Да знаеш, срам е! Ти говориш с мен и продължаваш да миеш и да го правиш", ядосва му се авторът на видеото. Смолянският шофьор обаче съвсем невъзмутимо му отговаря: "Че как да я оставя наполовина бе, колега! Аз ще вървя на Гърция вие си правите вашето! Плакна я на бързо и бегам."

Действията на смолянчанина предизвикаха остри, гневни, дори обидни коментари във Фейсбук. Много смолянчани призовават екоинспекцията да се самосезира, да открие и санкционира шофьора. Във видеото се вижда регистрационния номер на колата, както и ясно лицето на мъжа, който мие колата си. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини