Втора самостоятелна изложба на Мария Бялкова бе открита в залата на архива

Изображение 1 от 4

    50 рисунки - живопис и графика и 10 фотографии подреди във втората си самостоятелна изложба младата художничка Мария Бялкова от Смолян. Тя завърши тази година Професионалната гимназия за приложни изкуства и вече е студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
    На крехката възраст от 18 години Мария Бялкова вече е изграден творец. Занимава се с рисуване от малка и паралелно с това свири на гайда. За това откриването на изложбата й в залата на Държавния архив в Смолян започна с гайдарска сюита. Пейзажи, портрети, стари къщи и църкви са част от сюжетите в творбите на младата художничка. Нарисувала е и четири икони. "За мене е най-хубавото нещо, когато правя икона, защото това някак си ми дава едно хубаво усещане, спокойствие", сподели Мария Бялкова.
    Много смолянчани се събраха в залата на Държавния архив, за да поздравят младата художничка. "Горда съм, че имам хора, които ме подкрепят, това са моите родители, хората, които работят в архива, в читалище "Христо Ботев". И наистина се чувствам прекрасно, че съм сред тях", каза още Мария.
    Изложбата на младата художничка ще остане в залата на архива до средата на месец септември.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини