Например 18-годишна, българка, проститутка ... по холандското радио

Кметството на Амстердам е решило да вкара в ред публичните домове.

Заместник-кметът Лодвик Асхер (Lodwijk Asscher) заявил, че проституцията трябва да се забрани от 4 до 8 часа сутринта. "По това време по улиците се мотаят само пияници и боклуци". Временната забрана би трябвало намали криминалните прояви в квартала на червените фенери.

Освен това се вдига долната възрастова граница на труженичките там – от 18 на 23 години. Обяснението – младите момичетата са по-беззащитни пред престъпните групировки, контролиращи този бизнес.

"Например 18-годишно момиче от България, което чрез измама са довели тук, взели са му документите, пребили са го и са го заставили да проституира, е с по-малки шансове да получи помощ от властите, отколкото 23-годишна или по-възрастна жена”

Проституцията е легализирана в Холандия от 2000 год. и властите са притеснени от растящата организирана престъпност около този бизнес. През 2008 год, кметството обяви, че ще съкрати броя на публичните домове. Сега то възнамерява да стимулира проститутките да се регистрират в градската Търговска палата и да получават медицинска помощ от държавата.

Заместник-кметът е говорил за това пред холандското радио, според www.telegraph.co.uk. Проблемът си е холандски. Нашият проблем е, че без проблем дава пример с българско момиче.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини