Под влияние на студен атмосферен фронт температурите паднаха значително

Днес облачността от северозапад бързо ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево време. Преди обяд над източните райони все още ще е значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, малко по-ниски в Североизточна България, в София около 16°. Вечерта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, първоначално висока.
 
Над планините облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време. Превалявания са възможни в Родопите, където облачността най-късно ще намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, след обяд ще започне да отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 3°.
 
8 градуса е температурата в утрото на 16 октомври в Смолян. Утрото е облачно, но и слънцето пробива. Все пак са възможни превалявания. В следобедните часове се очаква облачността да намалее до слънчево време. Максималната температура ще достигне 14 градуса.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини