Областният управител Сираков: За срутището край Тикале се очаква окончателното възлагане по изпълнение на проекта да се осъществи през 2024 година

 Ремонтни дейности по републиканските пътища в Смолянска област ще стартират от догодина. Това съобщи областният управител Захари Сираков. По някои обществени поръчки вече има избрани изпълнители от Агенция пътна инфраструктура, при други процедурите още не са приключили.  От пет години голямото срутище в района на Тикале по пътя Смолян-Мадан не е разчистено. Движението продължава да е в едното платно и се регулира със светофар. Относно възстановяването на този участък Захари Сираков поясни, че техническите проекти са разгледани на втори етап и предстои отстраняване на забележките по тях.
" Възложено е, проектирано е, работено е, там се разработват няколко технически решения. Има предложение да е изграждане на полутунел, това вече експертите ще го решат. ", каза областният управител.
 Очаква се окончателното възлагане по изпълнение на проекта да се осъществи през 2024 година. Подобна е съдбата на друг проект - изпълнение на трайни укрепителни дейности по пътя Смолян-Стойките-Широка лъка-Девин.
"Процедурата е изиграна на така наречения инженеринг. Предстои договор със строителния надзор. Но реално дейностите най-вероятно ще са 24-та година ще започнат", допълни Сираков. Ремонтните дейности по този път ще са на стойност 708 хиляди лева.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини