Намериха корпуса на катастрофиралия етиопски самолет

Корпусът на разбилия се вчера етиопски самолет е открит във водите на Средиземно море, близо до бреговете на Ливан, съобщава ливанската телевизия "Ал Мустакбал".

Ще бъдат направени опити да се извади на повърхността, пише агенция "Кросс".

Спасителите предполагат, че голяма част от телата на пътниците се намират в корпуса на дъното на морето. До сега спасителите са успели да извадят 34 загинали, не е намерен нито един жив пътник. 

В спасителните работи участват ливански военни, служещи във временните военни сили на ООН, а също така базираните в Средиземно море кораби от 6-и американски флот. 

Предполага се, че заедно с корпуса на повърхността ще бъде извлечена и "черната кутия" на самолета. 

Една от вероятните причини за трагедията е грешка на пилота, които по необясними засега причини, не е следвал указанията на диспечера. Това заяви министърът на отбраната на Ливан Елиас Мур. 

Според него от контролно-диспечерския пункт са предупредили пилота за надигащата се буря и го помолили да се върне обратно, но той не променил маршрута си. 

За непонятното поведение на пилота разследващите са разбрали от записа на разговора му с диспечерския пункт, отбеляза министърът. Възможно е това да е причината за катастрофата над Средиземно море. 

Според друга версия причината за трагедията е станала бурята. Възможно е върху самолета да е паднала мълния. Ливанци, които са били недалеч от мястото на катастрофата, са забелязали "огнено кълбо", което паднало в морето. 

Припомняме, че самолетът на етиопската авиокомпания Ethiopian Airlines, с 92-а души на борда падна в Средиземно море, малко след като излетя от летището "Рафик Харири" в Бейрут.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини