До 315 лева ще получат за труда си хората участвали в организацията и провеждането на изборите

В Община Смолян близо 700 души са участвали пряко в организацията и провеждането на местните избори. Дни след края на изборния ден Общинската избирателна комисия продължава работа. В нея откриваме председателят й Симеон Велинов и още няколко членове, които попълват декларации. 

„ С решение на ЦИКние сме назначени до 13-ти ние имаме ангажимент все още по довършване на изборните документации.Издаване на удостовериния на избраните общ.съветници и кметове.Уморени ли сте след толкова безсънни нощи?Ми, да натрупа се умората действително, но всички знаем с какво сме се ангажирали“, каза пред репортер на еТВ / ЕСКОМ/ Велинов.

В организацията и провеждането на изборите са участвали хора колкото за едно голямо предприятие-700 души.Сред тях е Евдокия Волевска, която е член на ОИК. Казва, че вече е добила опит по време на  парламентарни избори, когато е била член на РИК-Смолян. 

"За мен е огромно предизвикателство да участвам в ОИК! Интересно ми е, придобиват се нови знания и умения.Аз съм юрист по образование и за мен това е нещо различно.Доколко заплащането е важно?Ами , не е маловажно“", казва още юристът.

По-голямата част от заетите с изборите в самите секции се ангажирали заради заплащането, не скрива председателят на на общинската избирателна комисия

"Това също е фактор. В край на сметка ние сме експерти ,отделяме от времето си.Стоим всяка вечер до 22.00  часа!  Членовете на секционни комисии в зависимост от качеството, в което участват и етапите, в които са участвали в изборите, дали са предавали тук протоколи, дали са участвали в обучение, дали са участвали в подреждане на помещенията- ценовия диапазон на възнагражденията им е от 215 до 335 лева.“

Изплащането на възнагражденията на всички 700  души ще започне през следващата седмица.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини