Кралицата на карнавала в Рио се разрева. Все пак е на 7

Разплакано 7-годишно момиче водеше темпераментните барабанисти по Самбодрома в Рио де Жанейро в неделя, съобщи Ройтерс.

Тя беше толкова притеснена, че спорът дали е уместно малко дете да е в сексуално наситена роля, привличаща огромно внимание, се разгоря с нови сили.

Малката Хулия Лира примигваше стреснато под силните прожектори и оглушителните фойерверки. Когато я заобиколиха фотографи и репортери, тя избухна в сълзи.

Облечена с къса рокля, бюстие с пайети и сребърна диадема, Лира отговори с мълчание на въпросите, а след това толкова се разстрои, че баща й и изпълнителите трябваше да я утешават.

Така и не стана ясно дали най-младата кралица на карнавала в историята му е завършила дефилето, макар баща й да твърдеше, че той я държал за ръката, докато тя прекосявала финала.

"Тя се разплака, защото около нея се струпаха много хора", каза баща й Марко Лира, който е и президент на школата "Вирадоуру".

Изборът на малко момиченце за ролята, която обикновено се отрежда на секссимволи от сериалите и на манекенки, предизвика обществен спор в Бразилия. Този спор продължи и след като карнавалът навлезе във вихъра си.

Кралиците на карнавала, които се избират заради външния вид и танцовите им умения, кършат снага без почивка начело на дефилето на школите. Обикновено те са облечени оскъдно – в миниатюрни бикини, корони с пера и обувки на високи токове.

Много привърженици на карнавала обаче твърдят, че децата по традиция играят голяма роля в празника и сексуализирането на кралиците на школите се е появило едва неотдавна.

Дефилетата на школите – зашеметяващ спектакъл от движение и багри, се оценяват за точността на изпълнението, атмосферата и дизайна.

Една от платформите на дефилетата в неделя беше посветена на покойния Майкъл Джексън, друга – на Дон Кихот.

Имаше и орда древни египятни, както и дефиле, посветено на столицата Бразилия.

Сред публиката на карнавала в Рио де Жанейро тази година са Мадона, Хю Джакман, Парис Хилтън.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини