Откриха Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“

    Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ бе открит на двете сцени в парк „Кенана“. Конкурсната програма започна рано сутринта.  В нея ще се представят 32 певчески групи, 14 танцови състава, 8 ансамбъла, 40 индивидуални изпълнители, ще бъдат показани и 3 народни обичая.

    Събора откри кметът на община Хасково Станислав Дечев, който поздрави гостите и всички изпълнители.

    Изви се и кръшно хоро под съпровода на оркестър "Славяни" и певицата Симоне Маркова.

    За втора поредна година на „Китна Тракия пее и танцува“ гостува Танцов клуб „Балкан“ от Одрин с ръководител Мария Чъкърък. Гостите пристигнаха в града със съдействието на Генералното консулство на Република България в Одрин и с подкрепата на генералния консул -Борислав Димитров.

    За всички гости на събора отново е подготвен „Кът за спомени“, декориран с автентични предмети от тракийския бит, където всеки може да си направи снимка за спомен. Както всяка година е позициониран и занаятчийски базар. По традиция за децата се предлагат лакомства, а за възрастните -скара и бира.

    Тази вечер програмата ще завърши с голям концерт. От 18 часа на сцената в парк „Кенана“ за хасковската публика ще се изявят танцьорите от Представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ - Хасково, както и музикантите от  Народен оркестър при Община Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини