Петя Цонева представя благотворително „Люлката на живота“ в Хасково

    Петя Цонева, носител на наградата „Добромир Тонев“ през 2017 г. и лауреат на първото издание на националния конкурс „Ивайло Балабанов“, ще представи в три града стихосбирката си. Тя е посветена на Ивайло Балабанов и излиза с помощта на финансовата подкрепа на община Ивайловград с редакторски предговор от Бойко Ламбовски и Иван Бунков.

    Средствата от продажбата й ще послужат за издаване на сборник на английски език на избрани стихотворения от големия поет. Премиерите с благотворителна цел ще се проведат на: 15 май от 18:00 часа в Пловдив в читалище „Възраждане“ (Старият град, ул. „Стоян Чалъков“ 1), 16 май от 17:30 часа в Хасково в Регионална библиотека „Христо Смирненски“, 17 май от 17:30 часа в Кърджали в читалище „Обединение – 1913“.

    Петя Цонева печели и голямата награда в свиленградския конкурс „Жената – любима и майка“ през 2021 г. Тя е доцент по английска литература и преподавател във Великотърновския университет. Петя е издала шест стихосбирки. Носителка е на много национални литературни награди, между които са Априловската награда, Славейковата награда и награди на имената на Дамян Дамянов, Дора Габе, Йордан Кръчмаров, Никола Вапцаров и други поети. Удостоена е с отличието „Сребърно перо“ на Славянската литературна и артистична академия.

    По време на миналогодишната артистична среща „Мистериите на Хухла“, тя получава и едно нетрадиционно отличие – „Почетен селянин на Хухла“ заради нейното поетично „сродяване“ с родното място на Ивайло Балабанов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини