7 награди за „Вале“ от международен конкурс за компютърна рисунка и колаж в Сърбия

    Компютърна школа „Вале“ към читалище „Заря“ в Хасково получи 7 награди от Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж в Сърбия на тема „Възкресение Христово“. Форумът бе организиран от онлайн списание „Табла“ и библиотека в западната ни съседка. За участие в конкурса са били изпратени 714 творби, като 10 от тях са на възпитаници от хасковската школа.

    Едната награда за хасковлии е във втора възрастова група – за деца от 3 до 5 клас. На трето място е класиран Николай Андреев.

    Останалите 6 награди са в трета възрастова група – деца от 6 до 8 клас. Цветелина Славова е с първа награда, Теодор Карлов е на второ място, Живко Георгиев е на трето място. Димитър Паскалев и Борис Делчев са с поощрителни награди. Ръководителят на школата Людмила Стайкова получи диплома.

    „Участвахме предимно с колажи и една рисунка. Децата от школата се постараха за участието в конкурса. Твориха с желание и има резултати“, каза Людмила Стайкова, която е един от основателите на школата, създадена през 1998 г.

    За „Вале“ предстоят изложби в България и чужбина, както и участие в други конкурси, включително и организиране на конкурс.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини