Одобрени са шест проекта на Община Смолян по кампания на ПУДООС

За поредна година населени места, детска градина и училище от община Смолян ще получат финансиране от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ. В рамките на тазгодишната Национална кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“, бяха подадени осем проектни предложения в конкурса на тема „Обичам природата – и аз участвам“, от които шест са класирани и одобрени за финансиране на обща стойност 74 870 лв.
Със средствата за финансиране ще се изградят нова детска площадка в с. Могилица, Кът за отдих и спорт в с. Петково, парково пространство с детски кът в с. Стойките, както и ще се обнови детската площадка в с. Широка лъка. Ще бъдат подобрени условията и в ДГ „Родопчанче“ – гр. Смолян и ПГИ „Карл Маркс“ – гр. Смолян чрез проектите им „Игри до зори в зелените гори с приятели добри“ и „Зелена беседка“. В рамките на проектите ще бъдат извършени дейности по почистване, облагородяване, озеленяване и изграждане на детски площадки и кътове за отдих. Чрез реализирането на тези проектни дейности ще се  подобри  качеството на живот на местната общност, ще се повиши осведомеността по въпросите за опазване на околната среда, доброволчеството и биоразнообразието.
Крайният срок за изпълнение на дейностите е до края на месец декември 2024 г.
Конкурсът в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ е ежегоден. Допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие (Обединени детски комплекси). Идеята на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда и повишаване на екологичната култура. С реализацията на дейностите се цели реновиране и създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини