С грижа към бъдещите читатели на библиотеката

    По повод 1-ви юни, Ден на детето, Регионална библиотека „Николай Вранчев” поде инициатива за стимулиране на ранното четене сред деца на възраст  0-6 години. Партньор в тази инициатива стана смолянската МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”.
    В празничния първоюнски ден директорът на библиотеката Милка Матева и библиотекар Ирена Пушкаревич зарадваха с подаръчни пакети от книжки майки на новородени бебета и пациенти-дечица от Детско отделение.
    При връчване на подаръците г-жа Матева акцентира върху ролята на родителите за създаване на навици за четене и възпитание в любов към книгите. Тя прикани младите майки заедно със своите наследници да станат редовни читатели на библиотеката,  посещават Стаята за ранно детско четене към Детски отдел и се включват в библиотечни дейности.
    Първи домакин на съвместната инициатива стана отделение „Недоносени и новородени деца” със завеждащ д-р Кисимова. Лекарката с над 40-годишен стаж сърдечно посрещна библиотекарите и горещо ги поздрави за идеята. Д-р Кисимова сподели, че с пожелание за израстване на грамотно и четящо поколение тя орисва при изписване всички новородени дечица и подетата от Регионална библиотека инициатива трябва да прерасне в традиция. Освен снимки на получилите подаръци, д-р Кисимова пожела да бъде направена снимка на нейният екип, дежурен в този ден, в знак на благодарност за професионализма му.
    Радушен прием на библиотекарите имаше и в Детско отделение, където дечицата-пациенти със светнали очи получиха подаръци книжки за своя празник.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини