Жълт предупредителен код за опасни явления в Смолянска област

Жълт предупредителен код е издаден за 2 юни за Смолянска област. Утрото е ясно и слънчево, температурата е 15 градуса. Предимно слънчево ще остане до обяд. В следобедните часове и привечер обаче ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се и градушки. Количества на валежите до 20-25 mm. Максималната температура през деня ще достигне 24 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки, главно в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се ориентира от запад, ще бъде слаб в Дунавската равнина до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София 29°-30°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър, който след обяд ще започне да отслабва и да се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини