Георги Георгиев от „Възраждане“: Ще увеличим доходите на хората, за да не бягат в чужбина

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Кандидатът за народен представител от „Възраждане“ Георги Георгиев каза на среща с граждани, че един от основните проблеми на Област Хасково са доходите на хората и липсата на работни места.

„Това води до миграция на младите хора от родните им места и създаване на огромен демографски проблем в тези региони. Многократно засегнах въпроса, като народен представител от 47 Народно събрание (НС) за забавянето на ръста на минималната работна заплата. Тази моя борба продължих и в 48 и 49 НС, като ние от „Възраждане“ подкрепихме механизма за 50% минималната работна заплата (МРЗ)  от средната работна заплата (СРЗ).“, каза Георги Георгиев.

Той припомни, че по предложение на политическата организация е бил  дооформен законопроект, в който поради някакви икономически причини СРЗ започне да намалява, то МРЗ не може да е по-ниска от предходната година.

„Ако бъда избран за народен представител ще продължа да работя в посока за увеличаване доходите на хората до достигане на минимални стандарти за Европейския съюз. Като човек работил 16 години в тежката химия и работник занимавал се със синдикална дейност, това е моя лична кауза и борба, така че всички работещи хора в мое лице ще имат защитник на техните проблеми в НС.“, допълни Георгиев.

Той сподели, че сред основните му приоритети още са  социалната политика и достъпа на хората с увреждания до социални услуги.

„Отдалечеността на малките населени места от областните центрове и слабото финансиране на общините не предлага добро качество на социалните услуги. Има голям недостиг социални асистенти и лекари. В 47 Народно събрание (НС) редовно повдигах въпроси свързани с проблемите на хората с увреждания и социално слабите хора. В 48 НС подкрепихме промени в Закона за хората с увреждания, които решаваха проблемите на хората с изтекли ТЕЛК. В 49 НС внесох няколко закона за подобрение на живота на хората с увреждания, но ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ не ги разгледаха въобще. Ако бъда избран за народен представител ще продължа да работя в тази посока.“, каза водачът на листата Георги Георгиев.  

 

„Възраждане е с N12 в бюлетината

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини