Домашен арест за 31-годишния, обвинен за опит за убийство на баща си и домашно насилие

    С мярка домашен арест бе пуснат 31-годишният Ради Георгиев, който беше задържан за агресия над баща си в димитровградското село Добрич, въпреки наличието на ограничителна заповед.

    Случаят е от 6 февруари 2024 г., когато синът се напил и се спречкал с баща си. Таткото измъкнал кабела на телевизора, а синът го пробол с кухненски нож във врата. Първоначално Ради беше задържан по две обвинения – за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и за заплаха за убийство. С решение на Районен съд – Димитровград му беше наложена мярка „задържане под стража“. Впоследствие обаче второто обвинение бе променено в опит за убийство и делото бе прехвърлено на Окръжна прокуратура.

    Днес адвокатът на Ради поиска да му бъде наложена по-лека мярка. Беше разпитан баща му Георги, който каза, че това не е единственият конфликт със сина му. Таткото заяви, че през годините е подал две жалби за домашно насилие. Според разследващите обаче сигналите за това са много повече и скандалите между двамата мъже са чести. Бащата обаче също настояваше синът му да излезе от ареста и заяви: „той ми е дясната ръка“ и поиска да се прибере до него в двуетажната им къща в селото. Освен това каза, че Ради нямал конфликти с други хора и откликвал на молби за помощ.

    Защитникът обаче заяви, че Ради може да пребивава при негов приятел в селото, при който е бил и друг път, като в тези случаи нямал пререкания с баща си.

    Прокурорът по делото Павел Жеков настоя обвиняемият да остане в ареста особено заради опасността да се повтори ситуацията, ако той бъде освободен.

    От своя страна Ради каза, че съжалява за постъпката си и заяви, че тя няма никога да се повтори.

    В крайна сметка съдия Милена Дечева прецени, че обвиняемият ще търпи „домашен арест“ при приятеля си. Магистратът заяви, че не е разколебано напълно обоснованото предположение за авторството на престъплението, но е отпаднала опасността той да се укрие.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в Пловдив на 13 ноември от 10 часа. Законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ра
      рапон
      12 0
      19:17, 6 юни 2024
      Тия с високите чела са все такива, психо!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини