Заседанията на РИК вече под полицейска охраната заради сигнал за заплахи от кандидат-депутат

Дни преди предстоящите избори 2в1 заседанията на Районната избирателна комисия вече са под полицейска охрана. Това съобщи на пресконференция днес председателят Добромир Якимов.

Той заяви, че това е поискано заради арогантно поведение и заплахи към членовете на РИК-Хасково на заседание на 4 юни от кандидат за депутат. Якимов заяви, че случаят е докладнван на прокуратурата.

В коментар пред еTV кандидатът за народен представител отрече да е отправял заплахи. Заяви, че отишъл в РИК, за да внесе предложения за промени в състава на секции. Твърди, че по закон има право да присъства на заседанията на комисията.

Якимов коментира и организацията на изборите на 9 юни и отчитането на протоколите. Той пресметна, че обработката на изборните книжа ще отнема по 15-20 минути. Ще има 38 екипа на „Информационно обслужване“, които ще работят на две смени. Членовете на РИК са 13, но ще бъдат назначени още 18 сътрудници за приемане на протоколите.

В Хасковско има 227 кандидатите за народни представители от 20 партии и 11 коалиции. Ще се борят за 8 мандата.

В региона ще има 482 секции, като 13 от тях са подвижни. В 344 секции ще може да се гласува и на машина. На изборите в неделя няма да има секции с по две машини, независимо от броя на избирателите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ев
    Евро Депутат
    22 -2
    19:37, 6 юни 2024
    Кандидат Депутат да заплашва!😂Това само в Абсурдистан може да се случи! В Европа-с кариерата си е приключил! Така е в банановите републики!
  • 2
    Гл
    гласоподател
    19 -1
    21:30, 6 юни 2024
    кажете името му защо криете?
    • 44
      4444
      1 0
      20:56, 7 юни 2024
      4 в листата на израждане
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини